top of page

FANINA

psychosociaal counselor, mindfullness & compassie trainer, ACT therapeut

leefstijl coach, aroma & skintherapist

IMG_2042 2.JPG

FANINA

Mijn naam is Fanina en ik ben psychosociaal counselor met een focus op het bieden van ondersteuning aan mensen die leven met en na kanker. Voor mij is dit werk meer dan alleen een professionele roeping - het is een persoonlijke betrokkenheid die voortkomt uit mijn eigen ervaringen. Het heeft me geïnspireerd om mij te specialiseren en anderen te helpen bij het omgaan met de uitdagingen en emotionele belasting die gepaard gaan met chronische ziekten waaronder kanker.

 

Tijdens mijn 15 jaar internationaal ondernemerschap, met een sterke focus op duurzaamheid en de natuur, was ik altijd gefascineerd door de kwaliteit van leven. Ik realiseerde me dat ware welzijn niet alleen bestaat uit fysieke gezondheid, maar ook uit het vinden van balans op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Ruim 6 jaar geleden heb ik de stap gezet om verder te gaan in het sociale zorg domein. Ik ben overtuigd dat psychosociale zorg een cruciale rol speelt in het bevorderen van het totale welzijn van individuen.

 

Als psychosociaal counselor, in de laatste fase van mijn studie, put ik uit mijn brede achtergrond en expertise om jou te ondersteunen. Mijn benadering is holistisch, waarbij ik aandacht heb voor zowel de emotionele als de mentale aspecten van gezondheid. Ik combineer verschillende therapievormen en interventies om een geïntegreerde aanpak te bieden die is afgestemd op jou unieke behoeften.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN in de hoogste categorie en ben Mindfulness register trainer (gevorderd) Hierdoor komen mijn trainingen in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraar of werkgever.

 

Ik woon in Oegstgeest, vlak bij Leiden waar ik ook mijn praktijk heb.

Ik begeleid mensen met psychosociale problemen tijdens een uitdagende periode in hun leven.

Dit doe ik vanuit mijn eigen praktijk in Oegstgeest, bij Humanitas Home-start en bij het LICO in het LUMC en Scarabee (centrum voor leven met en na kanker)

Hulp vragen kan moeilijk zijn. Besef je dat hulp vragen betekent dat je zelfkennis en daadkracht hebt. Ik begeleid je vanuit je eigen kracht en mogelijkheden. Samen onderzoeken we waar jij uit balans bent en wat helpend is. 

 

Je bent van harte welkom

kracht ligt er niet in dat wij nooit vallen, maar iedere keer als we vallen dat we weer opstaan -Confucius

Samenwerking met andere zorgaanbieders

Als lid van het Netwerk borstkankerzorgverleners regio Leiden kan ik rekenen op collega's binnen dit vertrouwde netwerk voor aanvullende ondersteuning op diverse aspecten van borstkankerzorg. Daarnaast ben ik actief betrokken bij een samenwerkingsverband met andere gespecialiseerde mindfulness trainers en coaches in de begeleiding van mensen met kanker. We komen regelmatig samen voor overleg, intervisie en supervisie, met als doel om professioneel te groeien en de best mogelijke zorg te bieden.

Ik ben gecertificeerd categorie mindfulness trainer (20191382) en aangesloten bij de beroepsvereniging Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland (VMBN). Hierdoor is het, afhankelijk van je zorgverzekeraar en je aanvullende verzekering, mogelijk om (een deel van) de training te declareren. Via je werkgever kun je ook in aanmerking komen voor een vergoeding. Een overzicht van de vergoeding bij verschillende zorgverzekeraars vind je via deze link.

bottom of page